Geef gehoor aan je engelbewaarder

je engelbewaarder, je vriend en herder…

“Toen Jezus een berg afdaalde, naderde Hem een melaatse, roepend: ‘Als Gij wilt, Heer, kunt Gij mij reinigen’. Volg hem na, telkens als er melaatse vlekken op uw ziel verschijnen. Als er in uw hart berouw aanwezig is, zal Jezus zeker antwoorden: ‘Ik wil, word rein’ (Math.8,1-3). De zonde laat op de ziel een melaatse vlek achter. Laat uw ziel door die vervloekte vlekken niet onrein worden. Telkens als ze bevlekt is, al was het maar door een lichte vlek, ga dan aan de Kerk het wondervol sacrament van de verzoening vragen, dat van de vergeving. Het zal u licht maken, zoals de vogel die door de wind gedragen wordt, overvol vreugde”.


– Uit; A.J. de Smet, 365 dagen met mijn Engelbewaarder, Wezembeek-Oppen, 2001, blz. 124-125.


Een gedachte over “Geef gehoor aan je engelbewaarder

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s