Jezus Man zonder zonde

Veel mensen denken dat door de Bisschoppensynode de zonde wordt uitgerekt of zelfs misschien afgeschaft. Jezus is immers de altijd vergevende Zoon van God… Daarom een stukje begrijpelijke theologie-taal over “Wie Jezus werkelijk was” .

Preken en woordjes

Preek-idee voor de Kersttijd

“Voor velen was Jezus weliswaar een bijzonder mens, maar ook niet veel meer dan dat. Het getuigenis van de Bijbel daarentegen verklaart ontegenzeggelijk dat Jezus de Man zonder zonde is. Geboren uit een maagd, omdat het voor God onmogelijk was dat Jezus geboren zou worden uit een man en een vrouw, want dan zou Hij deel hebben gekregen aan onze zondige natuur. Daarom moest God een wonder doen. Vanaf de conceptie, het moment dat de Heilige Geest over Maria kwam en God in haar baarmoeder een scheppingswonder (een eicel van Maria werd beademd door de Heilige Geest) verrichtte, klopte het hart van God in deze baby. Jezus had niet het erfelijk materiaal van Jozef, maar van zijn Vader in de hemel. Hij ontving de goddelijke natuur, de karaktereigenschappen van zijn Vader in de hemel. De geboorte van Jezus was een groot wonder. Zoiets had na Adam…

View original post 232 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s