Zalige José Sánchez del Rio

Optimist tot in de kist

Ze noemden hem ‘Tarcisius’

jose-sanchez-del-rio Hij werd geboren 28 maart 1913 in Sahuayo, Michoacán (Mexico) en op 10 februari 1928 (dus nog net geen vijftien!) gedood door de soldaten van het federale leger van Mexico: José Sánchez del Rio, de jongste strijdende martelaar onder de onlangs door de universele Kerk gehuldigde en zalig verklaarde ‘Cristeros’ (strijders voor Kerk en geloof tijdens de Mexicaanse kerkvervolging).

Op 31 juli 1926, de dag waarop de openbare eredienst in alle Mexicaanse staten verboden werd, was José zelfs nog niet ouder dan dertien jaar en vijf maanden; en meteen begon hij zijn vader en moeder te ‘belegeren’ om toestemming te krijgen zich te mogen inzetten aan de zijde van de Cristeros. Zijn moeder probeerde hem er zachtjes van te overtuigen dat hij daarvoor nog veel te jong en te klein was en dat hij het risico liep deze vechters eerder in verlegenheid te brengen dan…

View original post 613 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s