Getuigenis van Anna Plakas: Katholieken hebben het niet helemaal begrepen…of toch wel?

De Argeloze Duif

“Als iemand me 15 jaar geleden had verteld dat ik op een goede dag overtuigd katholiek zou worden, had ik die persoon vierkant uitgelachen. Voor mij was het overduidelijk dat de Katholieke Kerk fout zat. Volgens mij kon iemand die zich een beetje verdiepte in de materie niet anders doen dan kiezen voor een protestant-evangelische visie. Als goede evangelische christen was ik ervan overtuigd dat alleen in evangelische kring het oorspronkelijke christendom werd verkondigd en dat alles wat daar geleerd werd onmiskenbaar terug te voeren was op de Bijbel. De Katholieke Kerk daarentegen zou door de eeuwen heen steeds verder van het authentieke christendom zijn afgedwaald. Met name in de middeleeuwen zou het katholieke geloof steeds meer gecorrumpeerd zijn geraakt door bijgeloof en nieuwe rituele gebruiken. Ik geloofde ook dat alleen binnen protestant-evangelische kring belang werd gehecht aan een persoonlijke levende relatie met God en dat dit in de Katholieke…

View original post 321 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s