Ons leven is een opstijgen naar God

Optimist tot in de kist


Ons menselijk leven is een opstijgen naar het goddelijke leven, dat kost ons veel moeite en pijn, lijden en smart. Ons geloof is immers een kruisgeloof! Toch heeft Jezus ons tal van hulpmiddelen gegeven om dit opstijgen aan te kunnen. Zo vinden wij steun in de heilige Sacramenten van de Kerk en in het gebed, maar ook leren we veel vanuit de heilige Schrift of Bijbel. Een van deze verhalen uit de Bijbel is het Evangelieverhaal van de gedaanteverandering van de Heer zoals we deze kunnen lezen in het Matteüsevangelie (hfdst. 17, 1-13).

De drie leerlingen die met Jezus meegaan

Jezus neemt alleen Petrus, Jacobus en Johannes mee de berg op. Net zoals bij enkele andere speciale wonderen, zoals de opwekking van het dochtertje van Jaïrus, gaan alleen deze drie uitverkoren leerlingen met Jezus mee. De anderen gaan niet met Jezus mee. Jezus vormt deze drie leerlingen op een speciale…

View original post 2.660 woorden meer

Een gedachte over “Ons leven is een opstijgen naar God

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s