DE NEDERIGHEID; van Gabriëlle Bossis.

Greeth's Blog

kruisbeeldje kl

Jezus en Maria ………. een twee-eenheid?

Uit het boek “Hij en ik”van Gabriëlle Bossis; gesprekken die zij heeft met Jezus.

Uitgeverij Sint Petrus Canisiusstichting Tegelen. blz 67.

DE NEDERIGHEID.

Houd jezelf heel klein, zoals de kleine Theresia. Dan zijn je woorden en gebaren een verrukking voor Mij! Als je overtuigd bent dat alles van Mij komt, en als je aan jezelf alleen de gebreken van je werk toeschrijft. Als je erkent hoe onvolmaakt alles is wat je onderneemt. Als je jezelf ziet zoals je bent: zwak en arm en toch zo ingenomen met jezelf. Hoeveel gedachten wijd je aan jezelf en hoe weinig denk je aan Mij, en aan mijn belangen? Maak je los van jezelf en wend je tot Mij als Vader, Middelpunt, Oorsprong. Tot degene die je beweegt, in wie je ademhaalt.

Ziende hoe veel gebreken ik had, dacht ik: “Nooit slaag ik erin ze te verbeteren!

jij…

View original post 512 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s