Rozenkrans Overwegingen bij de Blijde mysteries

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

Eerste mysterie: De Boodschap van de Engel Gabriël aan Maria

Jezus: Bemin de Waarheid. Aanvaard alles als van Mij komend. Kunnen jullie zeggen dat jullie Mij beminnen als jullie mijn onderwijzingen niet in praktijk omzetten? De gave van mijn liefde is gratis. Om ze te ontvangen is niets anders nodig dan jullie Ja-woord. (01 01 68)

Maria verwachtte zich waarschijnlijk niet aan een bezoek van de Engel. Zo zijn ook zoveel gebeurtenissen in ons leven onvoorzien…  Laat ons leren ze aan te nemen als zoveel bezoeken uit de Hemel en er met een uitbundig «Ja» op te antwoorden!

Tweede mysterie: Het Bezoek van Maria aan haar nicht Elisabeth

Marguerite:  Ter herinnering. Naastenliefde (Charité). Plicht van iedere Kleine Ziel tegenover de Naaste – Raadgevingen: Bezoek aan zieken, gehandicapten, invaliden. Tenminste zij die het kunnen. Hulp aan de behoeftigen. Proberen de te lenigen nood te raden verborgen onder de schijn… Vergeten wie…

View original post 418 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s