DE MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS

Greeth's Blog

Uit het blad: Tijdschrift van de rozenkrans; nr. 476.
DE MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS

Het aantal bekeringen die bekomen werden dank zij de Medaille zijn niet te tellen.

dsci0743

Sint Benedictus (480-547) werd geboren in een adellijke familie in Nursia (momenteel noemt dit Norcia) in Umbrië, in de buurt van Perugia. Zijn ouders hadden een buitenverblijf in de buurt, maar ze verbleven meestal in hun paleis te Rome. Het meeste dat we over zijn leven weten komt uit de geschriften van Paus Gregorius de Grote.
Benedictus is vooral gekend als stichter van de Benedictijnenorde en zijn beroemde kloosterregel alsook door de bekende, miraculeuze medaille. Benedictus bracht zijn kinderjaren door in Nurcia. In de leeftijd van 14-15 jaar liet zijn vader hem nar Rome komen om er te studeren. Maar Benedictus zag dat het studenten milieu verdorven was en dat hij er zijn ziel ging verliezen. Bij besloot dan zich terug te…

View original post 1.663 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s