Valse berichtgeving omtrent vollopende ziekenhuizen; tweede lockdown loert om de hoek

EINDTIJDKLOK

Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. “Nederland kleurt razendsnel rood”. “Dweilen met de kraan open op de corona-afdeling”. “Mensen hebben geen idee hoe zwaar wij het hebben”. “Nog zo’n dienst en ik stop ermee”, schrijven de media op paniekerige toon. Maar wanneer mensen de ziekenhuizen opbellen, blijkt er niets aan de hand te zijn. Verder worden we mentaal klaargestoomd voor de tweede lockdown. 

Fake Nieuws over vollopende ziekenhuizen

De Telegraaf publiceerde vandaag een artikel over het Spaarne Gasthuis, waar het aantal coronapatiënten ‘flink oploopt’. Twittergebruiker Bob HCQworks belde met het ziekenhuis en schrijft: “Spaarne Gasthuis, willen jullie De Telegraaf terechtwijzen op hun fake news? Net met jullie gebeld en er zijn vannacht helemaal niet massaal coronapatiënten opgenomen! Zij zaaien zo angst naar andere patiënten toe die het ziekenhuis moeten bezoeken.”

Simone voegt hieraan toe: “Zojuist zelf ook gebeld en het is inderdaad NIET waar. Pepita de Vries (28) die…

View original post 675 woorden meer