Laat je dopen…

De 7 Sacramenten in woord en beeld

Ik ben iemand die alles wil begrijpen. Op mijn 15de las ik al boeken van Freud en Jung, die me veel te moeilijk waren. Ik las over de liefde in die boeken. Ik was op zoek naar de vraag, is er werkelijk contact tussen jou en mij mogelijk. Vanuit de psychologie kwam uiteindelijk het antwoord: nee. We gaan met elkaar om als sociale wezens, maar een echte connectie is absurd en onmogelijk. Alleen sympathieke gevoelens heen en weer.
Op mijn 19de kwam de liefde van God in mijn hart wonen, op mijn 20ste ging ik naar het Seminarie. Uiteindelijk ben ik priester mogen worden. Ik heb ontdekt dat er wel liefde mogelijk is en connectie met de medemens vanuit de genade-ervaring van het doopsel. Het is Gods Geest die de ervaring geeft van de connectie.
Ik was uit Kerk weggelopen omdat ik de liefde van God niet begreep. Ik ben…

View original post 10 woorden meer