De Heilige Pater Pio en Garabandal

Geef Mij je liefde

Op 23 september 1968 stierf Pater Pio van Pietrelcina op 81-jarige leeftijd  in een geur van heiligheid, na een leven dat wel kan worden gezien als een van de meest buitengewone uit de geschiedenis  van de Kerk. Deze authentieke navolger van de Heer werd door Paus Joahnnes Paulus II op 6 Juni 2002  heilig verklaard.

De befaamde gestigmatiseerde priester, die net als Sint Franciscus de wonden van Christus in zijn vlees droeg, was om een groot aantal redenen een buitengewone figuur. Naast zijn grote heiligheid – met de woorden van zijn medepaters: “de goedheid zelf ” – en de stigmata, die een voortdurend martelaarsschap voor hem betekenden voor de duur van meer dan 50 jaar, bezat Pater Pio een overvloed aan charismatische gaven: visioenen, aangename geuren (waarbij de begunstigde persoon een zoete geur verspreidt – in het geval van Pater Pio kwam deze fijne geur van zijn wonden), genezing, bilocatie…

View original post 428 woorden meer