Joseph Ratzinger’s profetische woorden

Geef Mij je liefde

Medjugorje, 13 januari 2023

Joseph Ratzinger’s profetische woorden! Laten we in het licht van het recente heengaan van Benedictus XVI zijn visie op een briljante ecclesiologie in herinnering brengen, een visie op de Kerk die goed geworteld is in de Bijbel en de traditie. Hoe kon hij niet lijden onder de geloofsafval van de zogenaamde christelijke landen? Toen hij nog maar professor Ratzinger was, in 1969, zag hij de Kerk al in crisis, vervolgd, “beroofd van haar privileges, bijna catacombe-achtig maar heilig, een Kerk gevormd door hen die niet de wereld willen behagen maar de Kerk van de getrouwen aan God en aan de eeuwige Wet”. “Alles zal verloren lijken, maar op het juiste moment, juist in de meest dramatische fase van de crisis, zal de Kerk herboren worden.

Ja, er zal een tijd komen dat “alles verloren lijkt“, want de Kerk volgt de Meester zelfs in zijn…

View original post 559 woorden meer