Maria houdt van rozen(krans)

De Argeloze Duif

Oktober is begonnen.

Wij mogen zeggen weer een maand om de rozenkrans ter hand te nemen. Op 7 oktober eert de Kerk de Heilige Maagd Maria als de beschermster van de christenheid met de liturgische gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Het feest gaat terug naar de slag bij Lepanto. Het was de heilige paus Pius V die bepaalde dat deze gedachtenis gevierd moest worden op de verjaardag van deze zeeslag, die plaats vond op 7 oktober 1571. Bij deze slag versloegen christelijke zeemachten de Turkse Ottomanen. Pius (1566-1572) schreef destijds deze overwinning op de Turkse agressie toe aan de hulp van de Maagd Maria, verkregen door het bidden van de Rozenkrans.

Het rozenkransgebed werd vooral verspreid en populair gemaakt door de Orde der Preekheren, de Dominicanen. Zij leerden de christenen een meditatiemethode waarbij de mysteries van Christus worden overwogen door middel van het eenvoudig en veelvuldig herhalen…

View original post 251 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s