Twee bemiddelaars: de droom en de engel

Preken en woordjes

Terwijl Jozef dit overwoog, verscheen hem in een droom een engel van de Heer die tot hem sprak…

Een engel van de Heer

Engelen komen weer wat meer in de aandacht, mede dankzij de New Age. Iemand die zich verdiept in de Bijbelse engelenfiguren, komt tot de conclusie dat Kerubs, met de oude naam Cherubijnen, in Bijbel met vleugels worden afgebeeld en beschreven, maar Engelen niet. Dat is leuk om te weten, vooral voor mensen die niet dagelijks in de Bijbel lezen. Het is daarom goed te begrijpen dat kunstenaars die in de loop van de eeuwen engelen hebben afgebeeld, dit onderscheid zo niet maken, dat is meer iets voor fijnproevers.

Het Griekse woord Angelos betekent boodschapper. Een engel geeft iets door van God, een engel is een bemiddelaar. Dat is omdat wij mensen iets of iemand nodig hebben om Gods Woord te kunnen verstaan. God is zo anders…

View original post 451 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s