Maartje Bakermans (20): Een topstudente die besloot non te worden

De Argeloze Duif

Niet lang geleden was Maartje een veelbelovende geneeskundestudente. Haar grote droom was om dokter te worden en niets stond die droom in de weg. Totdat ze een jaar geleden voelde dat God haar riep om zich aan te sluiten bij ‘religieuze familie’ de Blauwe Zusters, en het klooster in te gaan. BEAM sprak met haar over deze ingrijpende keuze. “Ik zal nooit trouwen en ik zal leven in armoede en gehoorzaamheid.”

Waarom heb je besloten het klooster in te gaan?

“Ik heb er altijd al over nagedacht. Als kind ging ik vaak naar kampen van de Broeders van St. Jan en zag daar veel jonge, blije broeders en zusters. Het klooster leek me wel wat, maar tegelijkertijd stond het zo ver van me af dat ik het niet als reëel beschouwde. Het bleef al die tijd wel ergens in mijn achterhoofd zitten, maar ik ging gewoon door met mijn leven…

View original post 669 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s