Babu G. Ranganathan – Darwin’s fout en Mendel’s feit

Geef Mij je liefde

Babu G. Ranganathan – Darwin en Mendel zijn het niet eens

Charles Darwin, photographed by Julia Margaret...

Ons begrip van biologische veranderingen (evolutie) is niet afkomstig van Charles Darwin, maar eerder van Gregor Mendel. Mendel was een Oostenrijkse monnik wiens experimenten en onderzoek naar kruisingen van planten de basis gelegd hebben van de gentheorie en ons begrip van de moderne genetica en biologische variatie en de overdracht van biologische kenmerken in de natuurlijke soort.

Darwins en Mendels werken zijn met elkaar in tegenspraak. Darwin leerde dat er geen grenzen zijn aan biologische variatie en dat bijvoorbeeld een vis zou kunnen uitgroeien tot een volledige mens. Door Mendel bleek echter dat er grenzen zijn bij de biologische variatie. Variaties binnen de soort (honden, katten, paarden, koeien, etc.) zijn wel mogelijk, maar niet tussen de soort. Evolutie beperkt zich enkel tot de “vormen”. Mendel’s werk werd pas begrepen dertig jaar na Darwins “The Origin of Species”. Als Darwin Mendels beginnende wetenschappelijke werken had gelezen…

View original post 264 woorden meer