Zomerbar in kasteeldomein Zellaer in voormalige Foyer de Charité

Op het domein van kasteel Zellaer in Bonheiden opent de zomerbar ‘Zellaer Zomert’. Initiatiefnemers zijn Puttenaars An Schoovaerts en Jurgen Mariën, die op termijn een b&b, feestzaal en brasserie gaan uitbaten in en aan het kasteel.

Het neogotische kasteel, omringd door een parkdomein van 18 hectare, krijgt in de weekenden en feestdagen in de maanden juli en augustus de zomerbar als buur. Zellaer Zomert vind je aan de overkant van het kasteel, in en aan het koetshuis.

An en Jurgen wisten drie jaar geleden de gemeente en Kempens Landschap te overtuigen met hun toekomstplannen voor het kasteel, koetshuis en kapel. Door omstandigheden moeten hun plannen nog even in de ijskast blijven liggen. “Op termijn willen we hier in het koetshuis een brasserie openen. Het aanpalend woongedeelte wordt dan weer platgelegd voor de komst van een feestzaal. In een latere fase gaan we een b&b openen in het kasteel. De erfpachtovereenkomst die we met Kempens Landschap en de gemeente hebben telt voor 50 jaar”, geeft Jurgen mee. “We hopen in 2022 te kunnen starten met de afbraak- en verbouwingswerken voor de brasserie en feestzaal, om dan een jaar of vier de zaken te kunnen openen. We hadden gehoopt om sneller onze plannen te kunnen uitrollen, maar willen niet bij de pakken blijven zitten. Deze zomerbar is alvast een klein voorsmaakje voor de bezoekers van het domein.” ‘Zellaer Zomert’ is geopend van vrijdag tot en met zondag van 12 tot 20 uur.

Bron