Kwaliteit van geestelijk leven

Kwaliteit van geestelijk leven

Er vindt in de Rk Kerk een verschuiving plaats. Het geluk van de individuele mens staat steeds meer in de belangstelling, de verlossing door Christus echter steeds minder; met te veel aandacht voor psychologische (tussenmenselijke) barmhartigheid, en helaas steeds mindere gerichtheid op de theologische (van Godswege genadevolle) barmhartigheid. Het genadevolle sacrament ‘van de vergeving van zonden en genezing’ te ontvangen hoort steeds minder tot de praktijk van de gelovige. Kwaliteit van geestelijk leven holt achteruit. Een gruwel in het oog van de gekruisigde en verrezen Liefde, Jezus Christus onze Heer.

Pastoor Geudens, persoonlijke website ‘Bid 24 uur’: www.geudens.wordpress.com


2 gedachten over “Kwaliteit van geestelijk leven

  1. Het is zo jammer. Deze paus had veel goed kunnen doen in deze vreselijke tijden. Helaas, hij zaait alleen maar verwarring. Goede priesters worden uit hun ambt gezet hier in Nederland omdat ze zich niet kunnen verenigen met dit waanzinnige beleid. Er blijft echt nog maar een kleine restkerk over. En als ook hier, waar ik woon nog meer veranderingen komen, (Het Onze Vader als prelude), dan blijf ik maar thuis. Want ik weiger om mijn echte geloof te verkwanselen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s